Marieke met pony Galante

‘’Wij hebben de pad gebruikt voor onze D-pony Galante. Galante is een 13 jarige ruin en loopt volop in de sport (dressuur en Working Equitation). Galante staat overdag in een kudde in de wei.

Twee dagen voor het HTC Ijkmoment en een paar dagen voor de regio kampioenschappen haalden we Galante met een flinke zwelling boven op zijn bil uit de wei. Waarschijnlijk een flinke trap gehad, want de hoefafdruk stond er nog in. Gelukkig niet kreupel, maar wel heel stijf. Met bewegen werd het beter.
We mochten de pad van Janine en Yentl lenen en zijn daar 3x per dag mee gaan behandelen. Ik liet de pad ongeveer 15 min liggen. Galante vond het heerlijk om met de pad op te staan. Alsof hij meteen verlichting voelde. Daarna was hij na 1 X behandelen al zichtbaar soepeler in zijn bewegen. Zo zijn we 3x daags 15 min blijven behandelen. 10 min was ook prima geweest, maar hij vond het gewoon lekker en wat langer kan geen kwaad.
Twee dagen later was het HTC Ijkmoment en liep hij weer heerlijk soepel en was er niets meer aan zijn bewegen te zien! Ook was de zwelling echt heel veel minder geworden. In het weekend waren de regiokampioenschappen en daar heeft Galante zelfs in de prijzen gelopen! Maar uiteraard waren we vooral heel blij dat hij zo goed en snel hersteld is.

We hebben het gebruik van de pad als geweldig fijn ervaren. Het gaf meteen hoop toen ik Galante na de eerste keer behandelen al zag verbeteren. Het gebruik is simpel en verkeerd gebruik kan eigenlijk niet. Door de accu zit je niet met snoeren opgescheept en de accu gaat lang mee. Ik zou de pad dus zeker aanraden! Eigenlijk zou iedereen zo’n pad moeten hebben omdat je heel laagdrempelig je dier kunt helpen bij kleine of ook grote blessures.’’