Wij krijgen ontzettend veel vragen via de website, beurzen, email, social media etc binnen. Allemaal hele goede en nuttige vragen. Elke week pikken we een nieuwe vraag uit de stapel en proberen deze zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden. Zo heeft iedereen er wat aan.

Deze maand: Bij mijn paard is artrose vastgesteld. Zou de CellKick iets voor hem kunnen betekenen?

Als er sprake is van artrose, dan is er sprake van kraakbeen dat beschadigd is of verdwijnt. Helaas is kapot kraakbeen niet te herstellen. Dit veroorzaakt pijn en ongemak bij bewegen van de gewrichten. Wat kun je dan nog doen om zo min mogelijk last te hebben?

Bij artrose kun je heel goed rood lichttherapie inzetten. Wat heel fijn is, is dat je het lichaam zelf aan spreekt iets te doen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van het geven van medicatie (pijnbestrijding).

Door het inzetten van rood lichttherapie zorg je ervoor dat de hersenen meer serotonine vrij zullen geven, wat een natuurlijke pijnstiller is. Ontstekingen binnen het  gewricht worden aangepakt. Maar ook de weefsels rondom de gewrichten gaan meer ontspannen, wat betekend minder pijn.

Naast rood lichttherapie hebben we nog de volgende tips voor je.

Zorg dat het lichaam met regelmaat los gemaakt word, Denk hierbij aan alle bindweefsel-verbindingen in het lijf. Want, wat krijg je als je op bepaalde plekken in het lichaam minder bewegelijk bent? Compensatie. En dat is zowel bij mensen als bij dieren hetzelfde.

Ook kun je extra ondersteuning bieden door supplementen toe te voegen aan het rantsoen. Zoals bijvoorbeeld duivelsklauw of groenlipmossel.

Blijf in beweging! Wel met mate natuurlijk. Door het bewegen  zorg je ervoor dat het gewricht beter gesmeerd blijft.

Volgende maand:

Dag, mijn paard heeft vasculitis, zijn rechterachterbeen is steeds dik en soms heeft hij ook wondjes. Kunt u mij adviseren?